Alt text


Bezig met laden...

Shag Tabak

 

Shag (ontleend aan Engels shag (tobacco), ontwikkeld uit Oudengels sceagga wat 'ruig haar' betekent)[1] is een fijngesneden tabak, waarvan sigaretten kunnen worden gedraaid met behulp van vloei.

Het sjekkie is goedkoper dan de sigaret en er feitelijk de voorloper van. Shagtabak werd verkocht in buidels of in kartonnen doosjes. Er zijn ook apparaten op de markt gebracht waarmee men min of meer automatisch een sjekkie kon rollen.

Shagtabak bestaat uit een mengsel van verschillende soorten tabak en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Traditioneel werden namen als mild, halfzwaar, driekwart en zwaar gebruikt. Die aanduidingen staan, met uitzondering van 'zwaar', echter niet meer op de verpakking. Een Europese richtlijn verbiedt tabaksproducenten namelijk om te suggereren dat er 'lichte' c.q. 'minder schadelijke' tabak zou bestaan. Halfzwaar wordt sindsdien op de verpakking soms 'stevige' of 'volle' shag genoemd en driekwart 'pittige'.

Het laatste restje shag uit een pakje noemt men mot, kruim, kepsel of gruis. Daarvan is slechts met moeite een sigaret te draaien, omdat de kleine korreltjes en snippertjes weinig grip op elkaar hebben, dit in tegenstelling tot de normale shag die uit langere sliertjes bestaat.

Sigaretten zelf maken

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om shag te roken en zelf je eigen shaggies te rollen met een vloeitjes, maar als je de voorkeur geeft aan filter sigaretten zul je shag waarschijnlijk niet echt lekker vinden. De oplossing is dan: Zelf sigaretten maken met een hulzenstopper en sigarettenhulzen. Het enige wat je nodig hebt voor zelf sigaretten maken is tabak, sigarettenhulzen en een hulzenstopper.

Zelf sigaretten maken is super gemakkelijk en als je het een paar keer hebt gedaan, zul je het snel onder de knie hebben. Je bespaart er veel geld mee en het kost maar een klein beetje tijd en moeite. Sigarettenzelfmaken.nl is de grootste webshop in tabakken waaronden shag tabak! 


 
Lage Verzendkosten
Nederland:
 €  0    tot  €  25      € 5,95
 €  25  tot  € 100     € 4,95
 € 100 tot  € 200     € 3,95
 € 200 tot  € 300     € 2.95
 Boven de € 300     € 1,95 

Belgie en Duitsland € 8.95
Geen Tabak naar Belgie!
 
 
Openingstijden van onze winkel in Tiel

Dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.30 uur,
Maandag van 09.30 uur tot 17.30 uur, donderdag tot 21.00 uur,
Zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Kerkstraat 8
4001 MB Tiel
 
 
 
Waarschuwing!
Elektronische sigaretten zijn niet geschikt voor
personen onder de 18 jaar, niet rokers, mensen
met een allergie voor propyleen glycol,
zwangeren en mensen met hart- en vaatziekten.


ROKEN IS DODELIJK

 Waarschuwing!

Leeftijdsverificatie.

Om deze website te bezoeken hanteren wij een minimumleeftijd van 18 jaar,
dit in verband met de nieuwe regelgeving wat betreft de verkoop van tabaksartikelen.