Categorieën

Elektronisch roken

Wat is elektronisch roken?

Bij elektronisch roken wordt e-liquid (vloeistof voor uw elektronische sigaret) omgezet in damp. Dit omzetten gebeurt middels een verwarmings element (ook wel atomizer genoemd) van de elektronische sigaret.


 

Wat zijn de voordelen van elektronisch roken?

  • Bij E-smoking wordt er niets verbrand.

  • Het roken van een elektronische sigaret stinkt niet, je inhaleert alleen waterdamp

  • Elektrisch roken is goedkoper dan gewoon roken

  • Het roken van elektronische sigaretten is beter voor uw omgeving

  • Geen gele muren en plafonds meer door het roken van een elektronische sigaret


 

Elektronisch roken is een goed alternatief voor de normale sigaret.

Elektronische sigaret is een alternatief voor de normale sigaret. Ook is een stuk voordeliger in vergelijking met gewone sigaretten?

Is elektronisch roken minder schadelijk?

Bij het omzetten van E-liquid in damp wordt niets verbrand. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij, zoals bijvoorbeeld teer en koolmonoxide. In E-liquid zit echter wel nicotine (ook verkrijgbaar zonder) om aan de verslavingsbehoefte te kunnen voldoen. Nicotine is een giftige en verslavende stof. Daarom zijn elektronische sigaretten met nicotine alleen bedoeld voor personen die al roken. De E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende nicotine sterkten. Het kan voorkomen dat u allergisch bent voor een van de ingrediënten van de vloeistof. Stop dan met elektronische roken en overleg dit eerst met uw huisarts. Er wordt overigens aan een 100% organische vloeistof, zonder kunstmatige ingrediënten gewerkt.

Is elektrisch roken goedkoper?

Het roken van E-sigaretten is goedkoper dan normale sigaretten. Een flesje van 10 ml staat, bij normaal gebruik, ongeveer gelijk aan het roken van ongeveer 80 sigaretten. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik van de elektrische sigaret. Daarnaast dienen sommige onderdelen van de elektrische sigaret regelmatig vervangen te worden. Echter is het roken van een elektrische sigaret nog steeds veel voordeliger dan klassiek roken!
 

Tips elektronische sigaret

Praktische tips voor het gebruik van een elektronische sigaret


Batterijen

Alle Batterijen zijn lithium batterijen.

Bij deze batterijen is het belangrijk om ze de eerste keer helemaal op te laden en ze daarna weer helemaal leeg te laten lopen voordat ze weer opgeladen worden. Net als met de batterij van een mobiele telefoon, bestaat er anders de kans dat niet de volledige capaciteit van de batterij benut wordt.

De USB-laders kunnen in de adapter voor het stopcontact worden gestoken, maar ook in de USB-poort van een computer of laptop.

Controleer bij elke e-sigaret ook of alle onderdelen vast zitten; voor gebruik.

Vullen van de e-liquid

Bij het vullen van de e-liquid (vloeistof) moet u het tankje niet helemaal vullen tot aan het bovenste randje, anders heeft u kans dat het gaat lekken of er wordt geen e-liquid verdampt, wat een verbrande smaak tot gevolg heeft. Vul dus tot het aangegeven streepje en controleer altijd of er een klein luchtbelletje in het tankje blijft zitten.

Aan/Uitzetten van de elektronische sigaret

Het ‘aan’ en ‘uit’ zetten van uw elektronisch sigaret gebeurt met de aan- en uitknop. Druk 5 keer binnen een aantal seconden op het knopje van de batterij. De knop zal blauw gaan knipperen. Uw elektronische sigaret staat nu aan. Als u weer 5 keer achter elkaar drukt, zal hij weer gaan knipperen en staat de elektronische sigaret uit. Dit is handig tijdens het vervoeren, bijvoorbeeld in uw tas of zak.

Elektronisch roken/dampen

Elektronisch roken (dampen) dient u rustiger te doen dan het roken van een sigaret. Wanneer u té hard inhaleert, kan u de e-liquid (vloeistof) in uw mond krijgen. Wij raden u aan om een trekje van 4 tot 5 seconden te nemen. Bij het nemen van een trekje, houdt u de knop ingedrukt. Om te voorkomen dat de atomizer (verdamper) te heet wordt, dient u tussen de trekjes door de knop 1 a 2 seconden los te laten.

Verbrande smaak

Rook/damp het tankje of de clearomizer (tank met transparante behuizing) niet helemaal leeg. Als de atomizer (verdamper) te droog wordt zal hij een verbrande smaak gaan geven. Als u het opnieuw vult en even goed door dampt, zal de vieze smaak langzaam aan weer verdwijnen.

Reinigen van de elektronische sigaret

Reinig regelmatig alle onderdelen van uw elektronische sigaret. Doe dit bijvoorbeeld elke keer als de batterij opgeladen moet worden. Maak met een droge tissue de contactpunten van de batterij schoon. Blaas de clearomizer (tank met transparante behuizing) via de kant van de batterij schoon. Vervolgens kunt u het mondstukje eraf halen, doorblazen en schoonmaken. Doet u dit regelmatig dan heeft u langer plezier van uw elektrische sigaret en voorkomt u lekkage.

Lekken van de elektronische sigaret

Het kan zijn dat uw elektronische sigaret gaat lekken. Let op: Draai de onderdelen nooit te strak in elkaar om lekkage te voorkomen, vast is vast! Het kan ook zijn dat u bijvoorbeeld uw cartridge (vloeistof tank) teveel gevuld heeft, waardoor deze gaat lekken óf uw cartridge is simpel aan vervanging toe.

Vervanging van de clearomizer, atomizer of coil

Wanneer u tijdens het dampen een verbrande smaakt proeft en uw e-liquid (vloeistof) al donkerder van kleur is, of u merkt dat uw sigaret minder damp geeft, dan is uw clearomizer (tank met transparante behuizing), atomizer (verdamper) of coil (gloeispiraal) aan vervanging toe.

 


 

 

Aanmelden Nieuwsbrief