Categorieën

E liquid

E-Liquid

E-liquid is de vloeistof voor je e-sigaret. Er zijn e-liquids van verschillende merken, met verschillende smaken, verschillende nicotinegehaltes en met een wisselende VG/PG samenstelling. De verschillende ingrediënten zorgen voor de smaakbeleving en de rook/damp ontwikkeling. 

E-liquid bevat naast smaakstoffen ook de stoffen PG (Propyleen Glycol) en VG (Plantaardige (Vegetable) Glycerine). Deze ingrediënten hebben te maken met de mate van de dampontwikkeling van de elektronische sigaret.

E-liquid samenstelling

PG (Propyleen Glycol):

Méér smaak. Medium rook. Je krijgt hiervan een betere smaaksensatie. Een zogenaamde ‘gier’ in je keel die vergelijkbaar is met de kriebel die een traditionele tabaksroker ervaart. De nadruk ligt dus op de smaakbeleving en niet op de rook/damp ontwikkeling.

VG (Plantaardige (Vegetable) Glycerine):

Méér rook. Medium smaak. Bij VG ligt de nadruk dus meer op volle rookontwikkeling en wat minder op smaak.

De VG/PG verhouding van e-liquids wordt weergegeven in percentages. Deze percentages hebben enkel betrekking op de verhouding van deze twee stoffen. Hierbij is geen rekening gehouden met de overige ingrediënten van de e-liquid zoals smaakstoffen, alcohol, water etcetra.

Naaldflesje

E-liquid gebruiken

Wanneer je je e-sigaret vloeistof gaat gebruiken moet je voor het gebruik het flesje goed schudden. Je dient een geoepend flesje op een koele en donkere plaats te bewaren. Tijdens het vullen van je e-sigaret met e-liquid, is het handig om een needlebottle te gebruiken. Dankzij de dunne naald van dit handige bijvulflesje kun je je e-sigaret veel beter vullen.  

Voor je een e-liquid gaat kopen, moet je bepalen welk nicotinegehalte jouw voorkeur heeft. Het nicotinegehalte dat het best bij jouw wensen aansluit kun je op deze manier bepalen:

  • Rook je heel weinig: dan 0-6mg
  • Rook je 5-10 sigaretten per dag: dan 6-11mg
  • Rook je 10-20 sigaretten per dag: dan 11-16mg
  • Rook je meer dan 20 sigaretten per dag: dan 16-20mg


Aanmelden Nieuwsbrief