Categorieën

Olifant Sigaren

Olifant-Sigaren
Vanaf 1 januari 2021 is het volgens de wet verboden om afbeeldingen van tabaksartikelen te laten zien.


Sigarenfabriek de Olifant
De scheve muren, de oude klinkervloeren en de houten vlonders van Sigarenfabriek De Olifant zijn doortrokken van de geur van tabak en cederhout. Al sinds 1832 worden in deze monumentale fabriek tabaksproducten vervaardigd.

Gedurende langere tijd had de fabriek voornamelijk een museaal karakter, maar sinds midden jaren '80 van de vorige eeuw wordt er weer volop geproduceerd. Met behulp van traditionele machines, waarvan de oudste dateert uit 1888 en een mooi team mensen 'draait' De Olifant haar dagelijkse productie.
Acht verschillende modellen opgebouwd uit twintig tabakssoorten en altijd volgens dezelfde receptuur; het kostbare Sumatra zandblad als dekblad, het Javablad als omblad en als binnengoed een melange van Braziel-, Cuba-, Java- en Sumatra-tabakken.

Wandelend langs de sfeervolle vertrekken en met tabak gevulde ruimten wordt duidelijk dat sigaren van De Olifant met liefde gemaakt worden; of het nu aan de weger ligt die nauwkeurig de melanges samenstelt, aan de dames die op de machines de bladen 'opleggen' of aan de inpaksters die de sigaren zorgvuldig sorteren op kleur en technische perfectie alvorens te verpakken in cederhouten kistjes. kijk voor een virtuele rondleiding 
De Olifant sigaar is een ambachtelijk gemaakte sigaar van topkwaliteit. Topkwaliteit die het verdient om met evenveel liefde te worden genoten en in rook op te gaan...
 
KLASSIEK - Door traditie gevormd

Vanaf het begin gaat het om de kwaliteit van het product. Onvervalst moet het zijn, authentiek, niet gemanipuleerd. Dat is het fundament dat nodig is om iets buitengewoons te maken. 
 

De onovertroffen behendigheid van de melangeur vormt samen met de natuurlijke grondstoffen de basis van de buitengewone in cederhout verpakte sigaren van De Olifant. De heerlijke geur van het cederhout trekt in de sigaar en geeft hem een uniek, onmiskenbaar aroma.
Deze uitgebreide sigarenlijn is het “hart” van De Olifant-productie en bestaat uit acht modellen.
Door de grote variatie, die gaat van een kleine cigarillo tot de grotere corona kan elke sigarengenieter een passend formaat vinden voor ieder rookmoment.

De Olifant Modern - Iconen van het heden
De Olifant bewaart haar kwaliteit in een tijd waar de rookcultuur constant in beweging is.
 
Om in tijden van steeds kortere rookmomenten haar klanten ook te kunnen bedienen, heeft De Olifant in 2011 de productie uitgebreid met twee nieuwe volledig geautomatiseerde machines (bobines). Hiermee worden op een moderne manier twee cigarillo-formaten geproduceerd: een Mini- en Giant-Cigarillo.
Deze lijn is verkrijgbaar in een metalen etui met een zacht oppervlakte, wat een buitengewoon gripgevoel met zich meebrengt – het zogenaamde “Soft-Touch-Effect”.

De Olifant handwerk
De Olifant is een kleine sigarenfabriek. In de fabriek kunnen geen extra sigarenmachines geplaatst worden. Dat beperkt de productiemogelijkheden. Door 'formaatwissel' toe te passen op bestaande machines kan De Olifant toch variëren in modellen.
De Olifant produceert jaarlijks, in een gelimiteerde oplage, een speciaal model sigaar voor een speciale relatie. Het model van de sigaar is afwijkend van het basisassortiment van De Olifant. Ook haar opbouw in melange en de keuze van het dekblad maakt de sigaar onderscheidend. Met succes zijn reeds het Bolletje, de grote Tuitknak, de dubbel Vintage Corona en Corona Robusta geïntroduceerd.

De Olifant 'Vintage'
In haar geschiedenis heeft De Olifant uitsluitend Sumatra zandblad aangekocht van plantages en oogstjaren die aan haar hoge kwaliteitseisen voldeden. Van deze gekochte partijen heeft De Olifant de allermooiste balen bewaard en op een aparte afdeling in de fabriek gelagerd. Deze 'Vintage'-balen mogen pas verwerkt worden als zij tenminste 7 jaar nagerijpt hebben. Door de zogeheten 'baalfermentatie' wordt de smaak van de tabak rijper en smaakvoller. Zodra het juiste moment is aangebroken word dit zeldzame, kostbare tabaksblad gebruikt om er de sigaren uit de 'Vintage'-lijn mee op te dekken.
De 'Vintage'-produktie wordt in speciaal daarvoor gereserveerde weken geproduceerd waarbij extra controlemomenten zijn aangebracht. Wanneer uiteindelijk de sigaar het predikaat '1e keus Vintage' verdient wordt zij voorzien van een ringband met daarop aangegeven het oogstjaar en de plantage van het dekblad. Met succes zijn reeds de ds Valentyn, de Corona Panatella en de Corona geproduceerd met het Vintage dekblad.

De Olifant Brasiel serie
De Olifant heeft altijd extra aandacht voor het dekblad van de sigaar. Vroeger stond naast het Sumatradekblad ook het brasildekblad als topkwaliteit vermeld. Om deze historie te laten herleven heeft De Olifant in het jaar 2002 een aantal tabaksboeren in het Braziliaanse Bahia district gevraagd om het traditionele boerenbrasieldekblad weer te gaan produceren. Dat gebeurt nu op zeer kleine schaal. Soms lukt het De Olifant een mooie baal Brasiel-tabak uit het Bahia district te kopen om daarmee een kleine serie sigaren te produceren. Met succes zijn reeds de Corona, de Matelieff en het Knakje in opeenvolgende jaren geïntroduceerd met het dekblad uit Brazilië. Connaisseurs ervaren deze sigaren als een prachtig dessert: vol, rond, goed in balans met een lichte toon van chocola.

 
Bezig met laden...

( NIET LEVERBAAR ) Olifant Sigaren knakje XO Brasil (10)

€ 25,50 p/kistje

Olifant Corona Panatella sigaren (10 stuks)

€ 27,80 p/kistje

Olifant Corona Panatella sigaren (25 stuks)

€ 62,20 p/kistje

Olifant Corona Panatella sigaren (50 stuks)

€ 102,10 p/kistje

Olifant petit sumatra (karton) (50 stuks)

€ 49,60 p/doosje

Olifant Sigaren Corona (10 stuks )

€ 22,80 p/kistje

Olifant Sigaren Corona (25 stuks)

€ 52,00 p/kistje

Olifant Sigaren Corona (50 stuks)

€ 82,70 p/kistje

Olifant Sigaren Corona Brasil (10 stuks )

€ 28,75 p/kistje

Olifant Sigaren Ivory XO 10 stuks

€ 34,50 p/kistje

Olifant Sigaren Knakje (53 stuks )

€ 73,10 p/kistje

Olifant Sigaren Knakje XO (38 stuks )

€ 60,80 p/kistje

Olifant Sigaren Knakje XO (10 stuks)

€ 20,60 p/kistje

Olifant Sigaren Knakje XO (25 stuks)

€ 49,10 p/kistje

Olifant Sigaren Matelief (10 stuks)

€ 20,60 p/kistje

Olifant Sigaren Matelief 38 stuks

€ 57,00 p/kistje

Olifant Sigaren Matelieff (25 stuks)

€ 47,70 p/kistje

Olifant Sigaren VOC (53 stuks)

€ 70,10 p/kistje

Olifant Sigaren VOC XO (10 stuks)

€ 20,10 p/kistje

Olifant Sigaren VOC XO (25 stuks)

€ 46,30 p/kistje

Aanmelden Nieuwsbrief

 Waarschuwing!

Leeftijdsverificatie.

Om deze website te bezoeken hanteren wij een minimumleeftijd van 18 jaar,
dit in verband met de nieuwe regelgeving wat betreft de verkoop van tabaksartikelen.
Bij twijfel kunnen wij om extra legitimatie vragen!